מודל
Module
מודל
מודל
תיעוד
מודל
"עיר בישראל"
עיר בישראל - מציאות ישראלית יומיומית של נפילת רקטות לעבר שטח ישראל לאורכה ולרחבה משנת 1968 עד היום.
האתר שנבחר היא עיר טיפוסית בישראל. פרקטיקת השיקום הקיימת בישראל לאדם ולסביבה שנפגע- היא פשוטה ומהירה , החזרת המצב לקדמותו כמה שיותר מהר כמה שפחות זיכרון.
הצעת פרקטיקה חילופית- ניצול המצב לשיקום הבניין עם שיקום האדם בתהליך המתקיים בהתאמה.
בנוסף מערכת המאפשרת להעלות רעיונות של ארכיטקטורה חדשה - דרך חיים חדשה. דבר זה נעשה ע“י הקמת פיגום שבו מתגוררים האנשים שביתם נהרס, החיים על הפיגום הם חיים משותפים של חלוקה. בחזית הפיגום מוקרן רעיון ארכיטקטוני. המתגוררים בפיגום לוקחים תפקיד פעיל דרך אור, צל, סאונד וארכיטקטורה של כניסות ויציאות.
כדי לעמוד בדרישה השתמשנו בחומרים מקומיים, בחומרים ממוחזרים [צינורות בטון שנמצאו באשפה שאריות עץ ממפעל סנאדות וכו' ] ובשיטות בניה מקומיות. כדי להשאיר חלל מקסימאלי להתכנסות כיתתית הכנסנו את הספרים לתוך נישות בקיר .היה חשוב לנו ליצור מקום נוח ונעים לקריאה, לכן בחירת מיקומו של הקיר מאפשרת צל רוב שעות היום על הביתן. מול הספרייה בנינו ספסל שיהיה ניתן לשבת בצורה נוחה לקריאת ספרים .
אדריכלות ספונטנית
פרויקט משותף , הודו - הלוואד, בית ספר סביבתי שתוכנן ע“י האדריכל צ‘איה ראש המחלקה לארכיטקטורה CEPT
הדרישה- הקמת כיתת חוץ עם פרוגראמה של ספריה הכיתה בגודל 300*500 צריכה לעמוד בתנאים - ריצפה - קיר - גג יציבה במזגי האוויר הקשים באזור, תקציב מקסימלי של 1000 רופי 10,000 שקלים ולהבנות תוך 15 יום.
כדי לעמוד בדרישה השתמשנו בחומרים מקומיים, בחומרים ממוחזרים [צינורות בטון שנמצאו באשפה שאריות עץ ממפעל סנאדות וכו' ] ובשיטות בניה מקומיות. כדי להשאיר חלל מקסימאלי להתכנסות כיתתית הכנסנו את הספרים לתוך נישות בקיר .היה חשוב לנו ליצור מקום נוח ונעים לקריאה, בחירת מיקומו של הקיר מאפשרת צל רוב שעות היום על הביתן. מול הספרייה בנינו ספסל שיהיה ניתן לשבת בצורה נוחה לקריאת ספרים .
המרכז לאומנות פריז
מיקום- מרכז העסקים, שדרת לה דה פונס, פריז.
המבנה- בית מדרש לאומנות, סטרוקטורה- מערכת מודולארית קונסטרוקטיבית.
המודול אנטיתזה לחזיתות הקיימות בשדרה ,חזיתות דו ממדיות שטחיות אשר אינן לוקחות חלק עם המתרחש
בפנים ומחוץ למבנה.